18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Játra s jablky

Název Množství a jednotka
hovězí játra 600 g
jablka 2 ks
cibule 1 ks
olej na smažení
pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: japonská
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Na oleji zpěníme cibulku, orestujeme na proužky nakrájená játra a přidáme oloupané nakrájené jablka. Trošku podlijeme vroucí vodou a společně dusíme, až jsou jablka měkká. Přidáme sojovou omáčku, opepříme a podle chuti osolíme. Jako přílohu by japonci asi zvolili rýži, ale mnohem lepší je to s domácími hranolky a tatarkou. Nic nezkazíme ani bulgurem nebo kuskusem.


 


RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková pomazánka s vejci

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové placičky

Postup: Květák, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky. Zpěníme najemno nakrájenou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...